Sağlık

136 Pound Verdikten Sonra Kelimenin Tam anlamıyla Yeniden Doğmuş Adam Nasıl Kilo Verdiğini Açıklıyor!

Yaşadığı kayıplarla baş edebilmek için kendini yemeğe adayan Charles Gonzalez, bir süre sonra hareket kabiliyetini bile etkileyen bir kiloya ulaştı. Artık buna bir dur demek isteyen Gonzalez kendini toplayarak harekete geçti. Devamı için…?

Not: Bu bir kilo verme tavsiyesi değildir. Size sadece bu adamın hikayesini anlatıyoruz. Öncelikle bir doktora veya diyetisyene danışmanız gerektiğini unutmayın.

Kaynak:https://nypost.com/2023/02/22/i-lost-…

136 kilo veren ve sağlığına kavuşan Charles Gonzalez’den bahsedeceğiz.

New York, Huntington’da yaşayan 30 yaşındaki Gonzalez, hayatı boyunca kilo ile mücadele etti ve hatta 2018’de 226 kiloya ulaştı. Bu kiloya ulaşmasının nedeni, büyükanne ve büyükbabasını kaybetmesi ve başarısız bir evlilikle baş etmeye çalışması ve sadece yemek yemesiydi. abur cubur, fast food ve atıştırmalıklar.

“Yemeye başladığımda kendimi tutamadım. Bitirdiğimde, ‘Kahretsin, hepsini yediğime inanamıyorum’ gibiydim. Eskiden düşünürdüm.”

2021’in başlarında Gonzalez 238 kiloydu. Bir sabah kilolarından uyanamayacağından endişeliydi ve o gün onun için bir dönüm noktası oldu.

Gonzalez ameliyatını gerçekleştiren doktor Dr. David Buchin’in muayenehanesine bile girmekte zorlandı.

Aynı zamanda Huntington Hastanesi’nde bariatrik cerrahi direktörü olan doktoru, “O sırada ofisime giremedi. Aşırı derecede morbid obezdi” dedi. Doktor Buchin de Gonzalez’in vücut kitle indeksinin 80’in üzerinde olduğunu belirtiyor “Bu ağırlık ortalama yaşam süresini gerçekten kısaltıyor. Büyükbabamın böyle olmamı istemeyeceğini anladım.” 2, 5 ve 8 yaşındaki 3 yeğenine düşkün olan Gonzalez, “Yeğenlerim ve ailem için daha uzun süre orada olmak istedim. Sahile gidemedim, ata binemedim.” Merdiven inip çıkmak çok zordu.” o günleri anlatıyor.

Doktor Buchin, hem tüp mide hem de gastrik bypass olan, esasen agresif, nispeten yeni bir bariatrik prosedür olan Tek Anastomotik Duodeno-Ileal bypass’ı önerdi.

Doktor Buchin, bu hibrit yaklaşımda vücut kitle indeksi çok yüksek olan hastalarda daha az vitamin eksikliği ve besin malabsorpsiyonu ile sonuçlandığı için çok daha pürüzsüz ve kalıcı sonuçlar gördüklerini söyledi. Ancak Gonzalez sadakatle bıçağın altına girmeden önce, daha düzgün beslenerek ve yürüyüşler yaparak kendi başına 45 kilo vermesi gerekiyordu. Gonzalez deneyim hakkında “Kesinlikle şimdiye kadar yaptığım en zorlayıcı şeylerden biriydi” diyor.

Mart 2022’de Gonzalez ameliyata hazırdı.

Prosedür sadece 45 dakika sürdü ve neredeyse anında 20 kiloluk bir kilo kaybıyla sonuçlandı. Geçen yıl 70 pound daha kaybetti ve şimdi 100 pound ağırlığında ve yakında 90 poundun altına düşmeyi umuyor. Gonzalez güne sabah 3’te başlar ve akşam 8 veya 9’da yatar. İşe gitmeden önce yaklaşık iki mil yürüyor, ardından bir veya iki saat kuvvet antrenmanı yapıyor. Beslenme açısından artık fast food değil meyve, salata ve protein bar tüketiyor.

“Hayatımdaki küçük şeyler beni neşelendiriyor. Merdivenleri çıkabilmek bile beni mutlu ediyor.”

Doktor Buchin, Gonzalez’in tüm dolabını yenilemek de dahil olmak üzere her zaman onun yanında olmuştur. Hastasının özel olduğunu, kilo vermesinin bunu kanıtladığını ve bunun kendisi için oldukça keyifli olduğunu ekliyor.

amasra-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu